Általános információ

-- Posztolva: 2014-06-23 -- By: takaacstamaas

Általános információk:

Az eseti különjárati személyszállításra vonatkozó szerződés a megrendelő írásbeli megrendelésével (honlapon található megrendelés űrlap kitöltésével, e-mailen vagy faxon), valamint a megrendelés visszaigazolásával jön létre. A szerződés tartalmát a megrendelésben és visszaigazolásban foglalt adatok képezik.

A belföldi személyszállítást, autóbusz bérbeadást 27 %-os Áfa terheli, a nemzetközi személyszállítás, ahol az indulási vagy célállomás külföldön van áfa körön kívüli tevékenység, az Áfa 0 %. Egyes országokban (Ausztria, Németország, Lengyelország ..) azonban változó mértékben a határaikon belül megtett útvonalra esően külföldön történő áfa fizetési kötelezettséget írnak elő.

Belföldi egynapos utaknál a díjszámítás alternatív jellegű, óra és kilométer teljesítés szerint is kiszámításra kerül a viteldíj és a magasabb érték kerül számlázásra. A tényleges teljesítésen felül, budapesti indulás és érkezés esetén fél-fél órát vagy 15-15 kilométert számolunk fel ki- és beállásra, vidéki kiállás esetén egyeztetés szerinti pótdíjat.

A minimális teljesítmény, amely kiszámlázásra kerül, 4 óra alkalmanként, két- vagy többnapos folyamatos bel- vagy külföldi program esetén, minimum naponta 250 km.

Az utak teljesítése során felmerülő egyéb költségek(autópályadíj, parkolási díj, útadó, behajtási engedély, komp- és alagútdíj stb.) továbbá a nemzetközi többnapos út esetén a gépkocsivezető szállása és napidíja a megrendelőt terhelik, amelyet kérésre megfizetünk és a számlában érvényesítünk.

Fizetési feltételek: általában a kalkulált fuvardíj 80%-át az út megkezdése előtt legkésőbb 10 nappal, a fennmaradó összeget hazaérkezést követően készpénzfizetéssel vagy átutalással kell rendezni a menetlevél alapján számlánk ellenében.